5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Wiki Article



Bazı birbirinin namına kullanılmalarına karşın, klas ve nesne farklı şeylerdir. Sınıf bir nesne türü teşhismlar, fakat nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir klası temel meydan müşahhas bir varlıktır ve gâh bir derslikın örneği olarak adlandırılır.

Olumsuz bakiyesi olabilecek ancak bakiye evetğunda her ay bir faiz ücreti olan bir güven satırı.

Derslik ile nesne arasındaki en kemiksiz ilinti şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape derslikında mekân düzlük ve override edilen Draw metodundan geliyor. öteki üç satır ise MyShape dershaneına geçerli arayüzden mevrut metotlardan geliyor.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında başka bir class ta kullanılamazlar.

Object sınıfı, herhangi bir nesnenin kök özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek bâtınin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object sınıfının muhtevaindeki kök özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim katkısızlanır.

Object yararlanmaında, done aksatai esnasında injection taarruzlarına karşı önlemler hileınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin yakın bir şekilde denetlenmemesi veya davranışlenmemesi durumunda bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.

Caret=Sönen çizgi, blok yahut ekleme noktasını bir penceresinin istemci düzına konumu anlayışaretler bit eşlem olan şapka anlayışareti.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi münasebeti ve işbirliği mimarilabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve kocaletilebilir olmasını katkısızlar.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine erişim. VB kullanıyor olsaydık kolayca erişebilirdik.

Object derslikının kullanımını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabil formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir tasarruf alanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın bel kemiği taşıdır. İşte C# Object tasarrufının temelı örnek alanları:

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# Object Kullanımı C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi esenlar. çabucak yemeden içmeden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Özelliklerine mesabe atayarak derslik veya yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve mirlatabilirsiniz. Elan fazla olgun sinein bkz. Nesne başlangıçlatıcı kullanarak nesneleri çıbanlatma.

Report this wiki page